Forsiden Nyheter Nyheter Norske matperler på Hurtigruten

Norske matperler på Hurtigruten

471x235fiskBackpackFoto

Hurtigruten inviterer til samarbeid med lokale matleverandører

Hurtigruten er opptatt av å gi gjestene en spennende og god matopplevelse. Ambisjonen er å utvide sortimentet med lokale råvarer for tilby enda større og mer unike opplevelser. Hurtigruten ønsker å tilby en spennende meny med et bredt innslag av norsk lokalmat fra neste vårsesong og jakte derfor på  norske matperler som både norske og utenlandske passasjerer kan bli bedre kjent med. Hurtigruten inviterer derfor lokale leverandører til et samarbeid. Er dette noe for din bedrift så ta kontakt  eller følg linken nedenfor for å fylle inn skjema.

http://www.hurtigruten.no/Utils/nyheter/lokalmat/

Oslo, Tromsø 01.07. 2013)

-Mat er en viktig del av reiseopplevelsen for våre gjester – og norsk lokalmat er like eksotisk som norske fjell, fjorder og nordlys. Hurtigruten vil fortelle mathistorier fra matkulturen vi har i Norge og ønsker lokalmatprodusenter fra hele landet velkommen som leverandører. Kjøkkensjefene våre gleder seg til å få nye spennende råvarer og sette sammen nye retter med et tydelig, norsk kvalitetspreg, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Nasjonalt utstillingsvindu for lokalmat
Hurtigruten vil samarbeide med Matmerk for å kartlegge aktuelle leverandører. Menyer blir deretter basert på hvilken strekning båtene til en hver tid befinner seg på og hvilke råvarer/produkter som er til rådighet. Det er ikke like enkelt som det høres ut for; vi må ha stabile kvalitetsleveranser levert til de ulike kaiene og et visst volum gjennom de ulike sesongene. Prosjektet kan bidra til å løfte mange lokalmatprodusenter og gjøre Hurtigruten til et nasjonalt utstillingsvindu for lokalmat fra hele Norge. Tenk så herlig om kaptein på vei til Bodø kan si over høytaleren ”Og på babord side har vi villsau som for øvrig serveres til middag i kveld sammen med en tradisjonell pølse laget på Helgeland! ”, sier adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk.

Meld din interesse
I den kartleggingsperioden prosjektet er i nå, oppfordres alle interesserte leverandører av lokalmat fra hele landet å registrere seg innen 1.august på www.hurtigruten.no/Utils/nyheter/lokalmat/

Fakta

  • Målet er økt bruk av norske kvalitetsråvarer og mat/drikkeprodukter på Hurtigrutens 11 skip langs kysten
  • Det reiser ca. 400.000 passasjerer med Hurtigruten hvert år og ca. 2 millioner måltider serveres om
  • bord
  • Forprosjektet starter 1.august og avsluttes 1. mars 2014
  • Prosjektet ”Lokalmat på Hurtigruten” gjennomføres fra vårsesongen 2014
  • Forprosjekt til 1,6 mill kr er finansiert av Innovasjon Norge
  • Matmerk skal kartlegge realistisk omfang av leverandører, produkter, volum, logistikk etc.
  • Leverandører og produsentsammenslutninger vil inngå forretningsmessige avtaler med

mvh
Hurtigruten

Kontaktpersoner
For ytterligere informasjon  kontakt med Innkjøpsansvarlig Eirik Sund i Hurtigruten på telefon 481 59 456 eller adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk på telefon 917 85 620

www.matmerk.no